Tour Den Haag

Haagse taaltour Haagse taaltour

Volg ons door de tijd over eeuwenoude routes. We doorkruisen de verschillende buurten die Den Haag rijk is: “De chique”, “de Kauwe kak”, “Volksbuurten” “Scheveningen” Haven en Dorp en “Haags Den Haag”.

De route voert langs wijken en plaatsen overgoten met anekdotes, verhalen en leuke interessante fabels en feiten uit de Haagse en Nederlandse geschiedenis.

Uiteraard worden ook de Oranjes, de politiek en de sporen van het Internationale Recht niet overgeslagen.

Maar we bezoeken ook de plekjes die (nog) geen geschiedenis zijn. Waar de Hagenaars op dit moment van genieten: Muziek, Dans, Eten en drinken.

Wat gebeurt “waar” in Den Haag.

Natuurlijk nemen we ook de tijd voor het “doen van een Haagsch bakkie” en gaan we oefenen op het “Vooral goed Kauwen”op een “Schevenings Koo-kie”.

Zien en proeven dus van ‘t heden en verleden.

Minimaal aantal deelnemers: 2.

Maximaal aantal deelnemers: wij fietsen wegens veiligheid en plezier niet meer dan met 14-16 deelnemers per gids. Indien de groep groter is wordt de groep opgesplits met een extra gids.

Duur: 2 en 3 uur

Fietsafstand: 12 tot 17 km. Als u als groep boekt is de te fietsen afstand in overleg aan te passen.

Inclusief: Fiets, gids, lekkernij, koffie of thee en oud Schevenings lekkernij.

Waar te boeken: U kunt direct boeken bij totzo! en natuurlijk bij de VVV Den Haag.

Startlocatie: Noordeinde 39a. In overleg kan de Tour ook elders beginnen.

Regen?

Onze ervaring leert dat het bijna nooit de hele dag regent. Wij kiezen ervoor om te schuilen op een mooie Haagse plek of een lekker kopje koffie te drinken en daarna de tour te vervolgen.

fietsend

Deze tour is een ideale dag voor een bedrijfsuitje, vrienden en familie, expats. City hoppers en dagjesmensen. Een fijne dag uit of een aanvulling op een evenement.

Informatie aanvragen over deze tour

Al onze tours zijn inclusief gids, fiets, koffie/ thee, lekkernij.
De vaste opstapplaatsen zijn goed bereikbaar met eigen vervoer, openbaar vervoer of touringcar. De fietsen kunnen afgeleverd worden op de door u gewenste locatie binnen Den Haag. De tour Den Haag is dagelijks te boeken. Voor de overige tours dient u te reserveren.

Bekijk onze andere fietstours

Tour Den Haag De Beatstad tour De Haagse Taal Tour Haagse Smultour Poëtisch Den Haag Opmaat!