De Haagse Taal Tour

Tour door Den Haag in het “Haagsch”. Met de Nach-burgemeestah overdag. "Er is maar één de Nachtburgemeester van Den Haag. En dat is Bom." Citaat Herman Brood. De stad in met een echte Haags sprekende gids. We nemen je niet mee langs het stadhuis, maar langs het IJspaleis (Ehs-palehs)! Wat zijn de Haagse tietuh?

gids bom

Al in 1700 was er een Haags woordenboek en door de eeuwen heen heeft de taal zich steeds verder ontwikkeld en zijn er Hagenaars beroemd door geworden.

Wie kent van Kooten en de Bie, Harry Jekkers, Sjaak Bral en Haagse Harry nou niet?

De Haagse Taal Tour is een tour met humor. Met een snelle en frisse kijk op de stad, een beetje plat, maar wel goed bedacht!

Den Haag op zijn Haags, niet aangedikt, geen show, gewoon zoals de stad op zijn Haags het mooist is.

Over onze gids.

"Er is maar één de Nachburgemeester van Den Haag. En dat is Bom." Citaat Herman Brood.

Bom, gepassioneerd Hagenees en muziekliefhebber. Hij is de presentator van vele muziekfestivals. Zoals Parkpop en het concert van de Rolling Stones. Daarnaast is hij begeleider van Nationale en internationale gasten voor in Den Haag.

Feit: Sprak de Haagse Tom Tom in.

Bom, de stem van Den Haag.

Duh stad in met un echtuh Haags sprekenduh gids. We nemen je niet mei langs ut stadhuis, mâh langs ut èspalès (Ehs-palehs)! Wat zèn duh

Haagse tietuh?

Al in 1700 was eâh un Haags woâhdenboek en doâh duh eiuwen hein heift duh taal zich steids veâhrdeâh ontwikkeld en zèn eâh Hagenaâhrs beâhroemd doâh gewôhden. Wie kent van Koâtuh en duh Bie, Harry Jekkeâhrs, Sjaak Bral en Haagse Harry nâh niet?

duh Haagse Taal Tour is un tour met humôh. Met un snelle en frisse kèk op duh stad, un beitje plat, mâh wel goed bedacht!

duh Haag op zèn Haags, inclusief veâhrtaling, omdat “haagsch” nu einmaal duh eniguh taal is waâhrbè duh ondeâhrtiteling lastigâh is dan ut gesproken woâhd!

Minimaal aantal deelnemers: 10.

Maximaal aantal deelnemers: wij fietsen wegens veiligheid en plezier niet meer dan met 14-16 deelnemers per gids. Indien de groep groter is wordt de groep opgesplits met een extra gids.

Duur: 1,5 uur inclusief de picknick

Fietsafstand: vanaf 8 km. Als u als groep boekt is de te fietsen afstand in overleg aan te passen.

Inclusief: fiets, gids, lekkernij, koffie of thee.

Waar te boeken: U kunt direct boeken bij totzo!

Startlocatie: Noordeinde 39a. In overleg kan de Tour ook elders beginnen.

Regen of fris weer?

Onze ervaring leert dat het bijna nooit de hele dag regent. Wij kiezen ervoor om te schuilen op een mooie Haagse plek of een lekker kopje koffie te drinken en daarna de tour te vervolgen.

hofvijver

Deze tour is een ideale dag voor een bedrijfsuitje, vrienden en familie, expats. City hoppers en dagjesmensen. Een fijne dag uit of een aanvulling op een evenement.

Informatie aanvragen over deze tour

Al onze tours zijn inclusief gids, fiets, koffie/ thee, lekkernij.
De vaste opstapplaatsen zijn goed bereikbaar met eigen vervoer, openbaar vervoer of touringcar. De fietsen kunnen afgeleverd worden op de door u gewenste locatie binnen Den Haag. De tour Den Haag is dagelijks te boeken. Voor de overige tours dient u te reserveren.

Bekijk onze andere fietstours

Tour Den Haag De Beatstad tour De Haagse Taal Tour Haagse Smultour Poëtisch Den Haag Opmaat!